EN | TR

Bölüm Başkanı Mesajı



Sevgili öğrenciler,
 
Tarsus Üniversitesi Mersin Tarsus OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Mekatronik Programı'nın web sitesine hoş geldiniz. Bu web sitesi üzerinden bölümümüz ile ilgili tüm güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
Mekatronik, pek çok akıllı cihaz, ürün ve robot sistemi ile otomotiv, savunma sanayi ve biyomedikal uygulamalar başta olmak üzere birçok sistemin tasarımından son ürününe kadar olan tüm aşamalarda yer alan bir bilim dalıdır. Mezunlarına; kapsadığı tüm alanları içeren çok geniş bir iş imkânı alanı sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde günümüz ve geleceğin aranan mesleklerindendir.
 
Temel amacımız sektörün hızla değişen ve gelişen ihtiyacını karşılayacak nitelikte mekatronik ara iş gücü elemanı olarak çalışabilecek nitelikli teknik elemanlar yetiştirmektir. Bu bağlamda, alanında uzman öğretim üyesi kadrosu ve gelişmiş laboratuvar imkanları ile birlikte sizleri geleceğe hazırlamanın mutluluğunu birlikte yaşamayı planlamaktayız. Mekatronik Teknikeri olmayı hedefleyen siz değerli gençlerimizi bölümümüzün bir öğrencisi olarak görmekten mutluluk duyarız.
 
Değerli aday öğrencilerimiz ile yüz yüze tanışma imkânı bulacağımız günleri heyecanla bekliyoruz.


Başarılar dilerim,

                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                    Dr.Öğr.Üyesi Abdulcelil YÜZER
                                                                                                                                                                  Bölüm Başkanı